FOTO: Čtyři minuty, které otřásly Zručí

Jak za čtyři minuty ztratit vedení 2-1 na 2-4 a nakonec schytat debakl 2-7? V neděli to předvedla rezerva Zruče. Kolaps, který vedl k letošní druhé prohře, je opravdu nevídaný. Ale nebuďme k mladému kádru přísní, nemusíme chodit kdo ví jak daleko do minulosti – v dubnu podlehlo béčko Zruče Dýšině 9-1 a to byl kádr nabitý áčkaři. Každopádně rezerva Lhoty si pomohla k průběžnému druhému místu v tabulce a Zruč si nijak zásadně nepohoršila. Jako bonus byly k vidění i tři červené karty.

Přitom nic nenasvědčovalo divočině, která na diváky ve Zruči v průběhu utkání čekala. Už ve třetí minutě otevřel skóre Jan Kučera a domácí vedli 1:0. Nicméně ve 13. minutě bylo srovnáno – hádejte, kdo za Lhotu B skóroval… Jasně! Václav Bezdička. Domácí se opět do stali do vedení, když ve 26. minutě skóroval Václav Mašek. S tímto skóre na tabuli se také oba týmy vydaly do šaten.

Krátce po přestávce se začaly dít věci: v 51. minutě opět vyrovnal opět Václav Bezdička. V 54. minutě otočil skóre Jakub Langer a vzápětí v 55. minutě přidal čtvrtou branku hostů Zdeněk Paul.

V 61. minutě byl po průniku po levé straně už poněkolikáté faulován Dominik Sperl a už toho bylo dost, bohužel za oplácení je to vždycky červená karta. Nicméně i hosté šli do deseti,když rovněž červenou kartu za hanlivé gesto k divákům viděl i Václav Fiala, ten ještě při odchodu jednoho z diváků fyzicky napadl.

Po uklidnění situace se pokračovalo ve hře. Hosté však nedávali domácím příliš prostoru se vzpamatovat z rychlého obratu, až z toho v 67. minutě byla penalta. K té se postavil Václav Bezdička a dokonal tak další hattrick. Druhý hattrick zaznamenal Zdeněk Paul, který přidal branky ještě v 75. a 82. minutě a uzavřel skóre na pro hosty velmi pěkných 2-7.

V 88. minutě uviděl ještě druhou žlutou kartu hostující kapitán Libor Novák a došlo tak na třetí červenou kartu. Lhota tak zůstává v nabitém čele tabulky, kde je o skóre na druhém místě před třetím Unionem a čtvrtým Rapidem.

Chyba: nemůžu zpracovat XML

Author: Richard Polák

Víc než čtvrt století tvořím webové stránky a e-shopy.